Wednesday, 12 March 2008

Open Plan Facility for Swinfen

PKL designed and built and open plan temporary kitchen facility to feed 650 inmates during the refurbishment of the permanent facility at HMYOI Swinfen Hall.

PKL were given a clear brief from Swinfen Hall for their temporary kitchen facility. The kitchen had to be open plan, allowing maximum visibility and built to strict security guidelines. This was the first kitchen of its kind to be built using dwarf walls and Central Island Canopies for complete visibility around the kitchen.

Constructed using PKL container units based on the design of ISO shipping containers, the units allowed for a flexible configuration to suit the site. Upon completion, the open plan facility consisted of walk in coldrooms, warewashing facilities, dry storage, preparation areas and main production kitchen covering 365m2. ­
Post a Comment